ANWIM S.A.
ul. Stańczyka 3, 01-237 Warszawa

Adres do korespondencji:
ul. Daimlera 2, 02-460 Warszawa

Sekretariat:
tel: 22 496 00 00
fax: 22 496 00 03
e-mail: biuro@anwim.pl

BOK Flota: tel: 505 505 105

Dołącz do sieci

NIP 527-00-11-878
REGON 010404971
KRS nr 0000275176
BDO 000096200
Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy
Sąd Gospodarczy XII Wydział
Kapitał zakładowy: 17.164.410 zł
Kapitał wpłacony: 17.164.410 zł

Formularz zapytaniowy
Wyślij zapytanie poprzez e-mail

Spotkanie prasowe w warszawskim koncepcie Pizza & Caffe MOYA

2017-04-28

27. kwietnia odbyło się spotkanie prasowe na pierwszej stacji własnej MOYA w Warszawie (ul. Ordona 1A), poświęcone inauguracji nowego konceptu gastronomicznego marki - Pizza & Caffe MOYA.

Na początku spotkania strategię rozwoju sieci stacji paliw przedstawił Filip Puchalski, Dyrektor ds. operacyjnych MOYA. Następnie Joanna Kowacz-Makówka, Manager ds. rozwoju Caffe MOYA opowiedziała o głównych i najważniejszych założeniach nowego konceptu gastronomicznego, którego pokazowa i jak na razie jedyna odsłona znajduje się właśnie na stacji MOYA przy ul. Ordona 1a. Dorota Zajączkowska, Specjalista ds. rozwoju Caffe MOYA przybliżyła gościom nową ofertę kaw dostępnych na stacjach sieci. O tajnikach idealnej włoskiej pizzy opowiedział Enrico Buscema, który w ramach konkursów sprawdził również wiedzę z tego zakresu wśród przedstawicieli mediów.

Na spotkaniu pojawili się przedstawiciele mediów motoryzacyjnych, gastronomicznych i branżowych - paliwowych. Wszyscy wzięli udział w konkursach dotyczących wiedzy na temat włoskiej kuchni i jej najpopularniejszego dania - pizzy. W pierwszej konkurencji odpowiadali na pytania dotyczące pochodzenia tego przysmaku i jego nazwy oraz najbardziej tradycyjnych odmian. Największą wiedzą w tej konkurencji wykazali się przedstawiciele portalu newsauto.pl. Kolejna konkurencja polegała na odgadnięciu jak największej liczby składników podanej pizzy. W tej dziedzinie pierwsze miejsce zdobyła redaktorka Przeglądu Gastronomicznego. Ostatnia konkurencja, najbardziej kreatywna - polegała na zaprojektowaniu własnej pizzy. Trzy kompozycje, uznane przez jury za najbardziej oryginalne zostały wypieczone na miejscu i podane gościom. Z tego zadania zwycięsko wyszedł ponownie redaktor newsauto.pl. Laureaci wszystkich trzech konkurencji nagrodzeni zostali bonami na paliwo do zrealizowania na stacjach MOYA.

Nowy koncept gastronomiczny - Pizza & Caffe MOYA, to element wyróżniający warszawską stację spośród wszystkich w sieci. Na stacji dostępnych jest 8 wariantów pizzy, którą można zjeść na miejscu w specjalnie wydzielonej części restauracyjnej, a latem także na tarasie, lub wziąć na wynos. Pizza wypiekana jest na miejscu przez całą dobę. Danie można również zamówić telefonicznie i odebrać o wyznaczonej porze. Z myślą o kierowcach w biegu i z mniejszym głodem pizza sprzedawana jest też na kawałki. Dodatkowym wyróżnikiem oferty nowej stacji są również świeżo wyciskane soki. Asortyment gastronomiczny uzupełniają wiosenne nowości Caffe MOYA: zapiekanki korzenne, orzeźwiające lemoniady, a także smoothies, czyli koktajle ze świeżych owoców i warzyw, będą dostępne w wariantach owocowych i owocowo-warzywnych, wszystkie w wygodnych butelkach, by można było zabrać je ze sobą w dalszą drogę.

Stacja znajdująca się na warszawskich Odolanach to obiekt dostosowany do najwyższych standardów, jakie mogą oferować tego typu placówki. Za projekt modernizacji stacji odpowiada biuro projektowe Kaniewski Design, wyspecjalizowane m.in. w projektach z obszaru wzornictwa przemysłowego, ze szczególnym uwzględnieniem szeroko pojętego tematu motoryzacji. Sklep oraz strefa gastronomiczna zostały zaprojektowane z uwzględnieniem specyfiki miejskiej lokalizacji oraz potrzeb najbardziej wymagających klientów. W zależności od potrzeby można zrobić tam szybkie zakupy lub odpocząć i zjeść w komfortowych warunkach, czy skorzystać z ogólnodostępnej sieci WiFi. Stacja jest przyjazna dzieciom - w strefie gastronomicznej znajduje się kącik zabaw z atrakcjami dla najmłodszych, a toaleta wyposażona jest w przewijak.


2020-08-06
UOKIK wydał zgodę na przejęcie sieci eMILA przez Anwim S.A.
Anwim S.A., właściciel marki MOYA, uzyskał zgodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta na akwizycję bezobsługowych stacji eMILA.   Decyzja ta pozwala spółce Anwim S.A. na realizację procesu przejęcia całej sieci eMILA zgodnie z założonym harmonogramem. - Zgoda od UOKIK jest istotnym krokiem...
2020-08-05
Transfer sezonu – Katarzyna Skorupa w drużynie E.Leclerc MOYA Radomka Radom
Do E.Leclerc MOYA Radomka Radom dołączyła nowa zawodniczka – Katarzyna Skorupa. Nowa liderka drużyny Riccardo Marchesiego jest wielokrotną reprezentantką Polski i multimedalistką mistrzostw naszego kraju. W 2011 r. rozpoczęła swoją przygodę na zagranicznych parkietach. Występowała w lidze włoskiej, azerskiej ...
2020-08-04
Stryków, Wieprz i Roztoka – nowe stacje w sieci MOYA
Do ogólnopolskiej sieci stacji paliw MOYA dołączyły kolejne trzy obiekty – automat dla flot w Strykowie oraz dwie tradycyjne stacje obsługowe – w Wieprzu oraz Roztoce (obie w woj. małopolskim). Obiekty są świetnie dostosowane do swoich grup odbiorców i prezentują...
2020-08-03
Don Vito – czyli pizza na ostro na stacjach MOYA
Caffe MOYA nieustannie rozszerza swoje menu w każdej kategorii produktowej. Po wprowadzeniu w ubiegłym tygodniu drożdżówek, na stacjach paliw MOYA z rozbudowanym konceptem gastronomicznym Pizza&Caffe MOYA pojawi się wkrótce nowa pizza – Don Vito. Jest to propozycja dla klientów, którzy...
2020-07-29
MOYA słodka, czyli nowe drożdżówki na stacjach paliw MOYA
W kawiarniach Caffe MOYA na stacjach paliw sieci MOYA pojawiły się nowe, słodkie przekąski. Drożdżówki z serem oraz jagodami idealnie pasują do pysznej kawy serwowanej w koncepcie gastronomicznym na stacjach w granatowych barwach. Ciastka dostępne są w cenie 3,99, ...
MAPA STACJI