ANWIM S.A.
ul. Stańczyka 3, 01-237 Warszawa

Adres do korespondencji:
ul. Daimlera 2, 02-460 Warszawa

Sekretariat:
tel: 22 496 00 00
fax: 22 496 00 03
e-mail: biuro@anwim.pl

BOK Flota: 505 505 105

Dołącz do sieci

NIP 527-00-11-878
REGON 010404971
KRS nr 0000275176
BDO 000096200
Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy
Sąd Gospodarczy XII Wydział
Kapitał zakładowy: 17.164.410 zł
Kapitał wpłacony: 17.164.410 zł

Formularz zapytaniowy
Wyślij zapytanie poprzez e-mail
2019-07-11

Mroźna przyjemność z picia kawy

W koncepcie Caffe Moya, na stacjach Moya, oficjalnie rozpoczęliśmy lato, wprowadzając do oferty orzeźwiającą kawę mrożoną. Nie narzucamy schematów – zachęcamy do eksperymentów ze smakami i samodzielnego przyrządzenia ulubionej kawy, tym razem w mroźnej, wakacyjnej odsłonie.

 
Mroźne pobudzenie zmysłów można osiągnąć w kilku prostych krokach na wybranych stacjach MOYA. Przygoda z kawą mrożoną zaczyna się o pobraniu z lodówki kubka napełnionego kostkami lodu. Przygotowani do dalszych doznań ruszacie do ekspresu z kawą. Teraz wybieracie rodzaj małej kawy – możecie zdecydować się na małą kawę czarną lub małą kawę z mlekiem (mała, ponieważ taka zmieści Wam się w kubek, który trzymacie w ręku). Jeśli chcecie możecie dodać również jeden z rekomendowanych syropów – francuską wanilię lub karaibski kokos. Chłodna kawa zachowuje właściwości tradycyjnego, gorącego napoju – orzeźwia, wyostrza zmysły, pobudza. Każdy kolejny łyk sprawia, że czujemy się doładowani. Tak przygotowani możecie ruszać w dalszą drogę – do domu, do pracy, na wakacje czy odwiedziny u teściowej.
 
Kilka słów o naszej kawie
 
Doskonały i niespotykany nigdzie indziej smak kawy w Caffe Moya to zasługa specjalnej kombinacji ziaren – Arabiki i Robusty. Słodycz naparu skrywa się za marcepanowo-czekoladowym akcentem. Całość dopełnia lekko pikantne wykończenie.
 
Dodaj mrożonej kawie charakteru, czyli kilka słów o syropach.
 
Francuska wanilia
Wanilia była tradycyjnie używana przez francuskich kucharzy w wielu deserach, w szczególności w pysznym kremie waniliowym, który później został nazwany „Francuską Wanilią”. Syrop Francuska Wanilia, który rekomendujemy do kawy mrożonej, ma perfekcyjny kremowy smak, który idealnie komponuje się z gorzkim posmakiem zimnej kawy.
 
Karaibski kokos
Palmy kokosowe występują najczęściej w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko stosowane w napojach oraz potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak dobrze komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha”, co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”. Wybór syropu kokosowego zapewni Wam w wybranej mrożonej kawie czysty kokosowy smak.

2019 (41)
Lipiec (8)
Czerwiec (3)
Maj (9)
Kwiecień (9)
Marzec (3)
Luty (2)
Styczeń (7)
2018 (73)
Grudzień (8)
Listopad (6)
Październik (8)
Wrzesień (2)
Sierpień (4)
Lipiec (8)
Czerwiec (5)
Maj (4)
Kwiecień (11)
Marzec (4)
Luty (5)
Styczeń (8)
2017 (60)
Grudzień (5)
Listopad (6)
Październik (7)
Wrzesień (3)
Sierpień (4)
Lipiec (8)
Czerwiec (7)
Maj (6)
Kwiecień (4)
Marzec (4)
Luty (4)
Styczeń (2)
2016 (50)
Grudzień (6)
Listopad (4)
Październik (3)
Wrzesień (7)
Sierpień (9)
Lipiec (2)
Czerwiec (2)
Maj (5)
Kwiecień (4)
Marzec (3)
Luty (4)
Styczeń (1)
2015 (51)
Grudzień (3)
Listopad (7)
Październik (1)
Wrzesień (5)
Sierpień (4)
Lipiec (4)
Czerwiec (9)
Maj (5)
Kwiecień (4)
Marzec (3)
Luty (3)
Styczeń (3)
2014 (35)
Grudzień (3)
Listopad (3)
Październik (5)
Wrzesień (3)
Sierpień (1)
Lipiec (4)
Czerwiec (5)
Maj (3)
Kwiecień (3)
Marzec (2)
Luty (1)
Styczeń (2)
2013 (35)
Grudzień (3)
Listopad (2)
Październik (5)
Wrzesień (4)
Sierpień (3)
Lipiec (4)
Czerwiec (5)
Maj (2)
Kwiecień (2)
Marzec (1)
Luty (1)
Styczeń (3)
2012 (43)
Grudzień (3)
Październik (6)
Wrzesień (5)
Sierpień (4)
Lipiec (4)
Czerwiec (6)
Maj (6)
Kwiecień (3)
Marzec (4)
Styczeń (2)
2011 (27)
MAPA STACJI