2021-09-09

MOYA stawia na ekologiczną czystość stacji paliw

Na stacjach własnych sieci MOYA wdrożono do użytku profesjonalne i ekologiczne środki czystości marki CAF Outdoor Cleaning.

Innowacyjne produkty, wykorzystujące technologię bioremediacji, przeznaczone są do regularnego stosowania na podjazdach oraz do czyszczenia dystrybutorów i pistoletów. Środki zapewniają wysoką skuteczność i bezpieczeństwo, a przy tym są przyjazne środowisku.

Według opinii wielu klientów czystość jest niezwykle ważnym czynnikiem poprawiającym ogólną satysfakcję i poziom zadowolenia z wizyty na stacji paliw. Potwierdza to także analiza firmy CAF Outdoor Cleaning, która zbadała oceny Google dotyczące stacji paliw. Przeanalizowano 850 opinii klientów w 40 najwyżej ocenianych sieciach stacji paliw w 18 różnych krajach europejskich. Najistotniejsza okazała się jakość obsługi (66%), następnie bogata oferta gastronomiczna (32%), a na trzecim miejscu właśnie czystość obiektu (29% wskazań). 

Nowoczesne środki czystości wdrożone w sieci MOYA pozwalają zachować obszar wokół budynku stacji paliw w idealnej czystości. Swoją wysoką skuteczność zawdzięczają technologii bioremediacji. Jest to unikatowy sposób usuwania zanieczyszczeń substancji ropopochodnych za pomocą żywych mikroorganizmów, które rozkładają zanieczyszczenia na neutralny wodór oraz tlen. Tym samym zapobiegają parowaniu plam paliwa i wnikaniu zanieczyszczeń w glebę. Co więcej, dzięki wyjątkowej efektywności, pozwalają znacznie skrócić proces czyszczenia, wydatnie redukując zużycie wody. Produkty te zgodne są z europejskimi normami OSHA dotyczącymi bezpieczeństwa i zdrowia w pracy.
W naszej działalności duży nacisk kładziemy na kwestie związane z ochroną środowiska. Tam, gdzie jest to możliwe, wprowadzamy rozwiązania ekologiczne, jak np. fotowoltaika na dachach stacji paliw, czy właśnie ekologiczne środki czystości. Produkty CAF Outdoor Cleaning, które wdrożyliśmy na stacjach własnych MOYA nie tylko pozwalają zachować stan idealnej czystości na zewnątrz, ale także oszczędzić cenny czas pracowników. Co jednak dla nas najważniejsze, stosowanie tych produktów pozwala zredukować zużycie wody oraz jest w pełni neutralne dla środowiska .
Filip Puchalski, dyrektor operacyjny MOYA, członek zarządu Anwim S.A.
W celu uzyskania maksymalnej efektywności i bezpieczeństwa stosowania, pracownicy stacji paliw MOYA przeszli profesjonalne szkolenia e-learningowe. Środki czystości marki CAF Outdoor Cleaning zostały wdrożone na wszystkich stacjach własnych marki MOYA.

Ostatnie Aktualności

2024-04-29

Nowa stacja paliw MOYA na Mazowszu

Sieć MOYA otworzyła kolejną stację paliw w województwie mazowieckim. Nowo wybudowany obiekt położony jest w miejscowości Szczęsna, na trasie Głuchów-Grójec. Punkt w niebiesko-czerwonych...
2024-04-26

Anwim S.A. ogłosił przetarg na realizację stacji ładowań pojazdów elektrycznych

Anwim S.A., właściciel sieci MOYA, ogłasza przetarg na budowę ogólnodostępnych stacji ładowania pojazdów elektrycznych przy stacjach paliw MOYA. Projekt realizowany jest w ramach...
2024-04-26

Aplikacja Super MOYA świętuje urodziny! Wyjątkowe promocje już od 26 kwietnia

Mija rok od uruchomienia aplikacji dla klientów indywidualnych sieci stacji paliw MOYA. Z tej okazji od 26 kwietnia do 5 maja będzie można skorzystać z wyjątkowych promocji i rabatów na paliwo....
2024-04-22

Marka MOYA ponownie wesprze Maraton Sztafet

18 maja biegacze z całej Polski spotkają się w Warszawie, by wziąć udział w XVIII Maratonie Sztafet. Organizowana przez Fundację „Maraton Warszawski” impreza odbędzie się w żoliborskim...
2024-04-15

Moya wraca na rajdowe odcinki z TVN Turbo Rally Team w sezonie 2024

Sieć stacji paliw MOYA kontynuuje współpracę z TVN Turbo Rally Team, wspierając rajdowe dążenia załogi Łukasza Byśkiniewicza i Daniela Siatkowskiego w nadchodzącym sezonie Rajdowych...
2024-04-04

Nowa stacja paliw MOYA w województwie warmińsko-mazurskim

Sieć MOYA powiększyła się o kolejną stację w województwie warmińsko-mazurskim. Nowy punkt w niebiesko-czerwonych barwach oferuje wysokiej jakości paliwo, klimatyczny koncept gastronomiczny...