Stacja oferuje nie tylko najwyższej jakości paliwa, lecz także dysponuje rozbudowanym konceptem gastronomicznym Pizza & Caffe MOYA, w którym oprócz gorących napojów, czyli kawy, herbaty, jak i tradycyjnych przekąsek – hot-dogów i zapiekanek – klienci mogą skosztować stripsów z kurczaka w zestawie z frytkami, pizzę czy pierogi i wiele innych potraw.
Stacja jest czynna całą dobę. Została dostosowana do kierowców samochodów osobowych, jak również ciężarowych. Można zatankować na niej wszystkie rodzaje paliwa dostępne w ofercie MOYA: benzynę 95, 98, olej napędowy standardowy oraz wzbogaconą wersję ON MOYA Power, a także LPG. Użytkownicy diesli mogą skorzystać z płynu AdBlue, a specjalnie dla „truckerów” został przygotowany dystrybutor z szybkim wlewem oleju napędowego. Dodatkowo na klientów czeka dobrze zaopatrzony sklep z artykułami spożywczymi i motoryzacyjnymi.
– Nowy obiekt jest pierwszym w Poznaniu, a dwudziestym siódmym w Wielkopolsce. Jesteśmy wyraźnie widoczni przy drogach lokalnych, w mniejszych miejscowościach. Naszym celem jest zaznaczenie obecności także w większych ośrodkach. Poznań to kolejne z dużych polskich miast, w których można zatankować pod szyldem MOYA. Cieszymy się, że możemy zaprezentować naszą ofertę także mieszkańcom stolicy Wielkopolski, tym bardziej, że obiekt w Poznaniu jest 250. stacją w naszej sieci – mówi Filip Puchalski, dyrektor operacyjny ds. sieci stacji paliw MOYA oraz członek zarządu Anwim S.A.
Głównym wyróżnikiem obiektu w Poznaniu jest bistro Pizza & Caffe MOYA. Można w nim zjeść nie tylko hot-dogi, zapiekanki, kanapki czy napić się kawy oraz herbaty. Menu zostało rozszerzone o pieczone na miejscu pizzy w sześciu wariantach smakowych (margherita, pepperoni, capriciosa, farmerska, MOYA – z białą kiełbasą serem wędzonym i szczypiorkiem oraz podhalańska – z wędzonym serem i boczkiem); zestawy obiadowe: pierogi z pieca – z mięsem lub ruskie, stripsy z kurczaka lub filety z dorsza w zestawie z frytkami. Wszystkie warianty pizzy dostępne są w cenie 20 zł.
Zapiekanki przygotowywane są na, wypiekanym na stacji, pieczywie na zakwasie. Dostępne będą w czterech smakach: z kurczakiem i bekonem, z pepperoni, z pepperoni i papryką oraz wersja vege z serem i pieczarkami. Kanapki klienci będą mogli zamówić w jednym z siedmiu wariantów: tradycyjna „Kanapka polska” – z kiełbasą krakowską i ogórkiem kiszonym, kanapka z pasztetem, ostra „Kanapka Szefa” z pieczonym kurczakiem i jalapeno, „Szkolna” ze stripsami z kurczaka, chrupiący rogal z szynką i serem, a dla zwolenników diety bezmięsnej, pyszna „Kanapka włoska” z mozzarellą i suszonymi pomidorami oraz z żółtym serem i warzywami. Każda z kanapek dostępna będzie w zestawie z dowolną kawą o 2 zł taniej.
Dodatkowym wyróżnikiem oferty nowej stacji są również słodkie artykuły: brownie, muffiny czekoladowe oraz wypiekane na miejscu rogale o smakach malinowym i czekoladowym.
Na stacji dostępna jest także kolektura LOTTO. Jest to kolejny obiekt o standardzie premium w sieci MOYA.