Nowy produkt, który stanie się częścią stałej oferty, wejdzie do sprzedaży na początku lutego. Zapiekanka dostępna będzie również w ofercie specjalnej „W zestawie taniej”, w ramach której klienci mogą nabyć ją w atrakcyjnej cenie w zestawach z dużą kawą lub Coca-Colą.
Obecnie na stacjach MOYA klienci mogą skosztować jednej z czterech zapiekanek: z kurczakiem lub z pieczarkami przygotowanych na pieczywie pszennym oraz z pepperoni lub z kurczakiem i bekonem w wersji premium, tzn. na aromatycznym pieczywie korzennym. W lutym ten asortyment zostanie powiększony o kolejną pozycję – zapiekankę z serem wędzonym i bekonem, znaną dotychczas jako „góralska”.
Zapiekanki to typowo polski odpowiednik szybkich i łatwo dostępnych przekąsek, których początek sięga lat 70. XX wieku. Do tej pory w Caffe MOYA proponowaliśmy klientom wiele różnych wariantów smakowych, a naszą ofertę staramy się regularnie zmieniać, także sezonowo. Teraz nadszedł czas na wielki, zimowy powrót popularnej zapiekanki z wędzonym serem i bekonem, którą przyrządzamy na chrupiącym pszennym pieczywie z dodatkiem mieszanki aromatycznych ziół, cebuli i pieczarek. Zapraszamy wszystkich na degustację – mówi Agata Stanicka zastępca dyrektora ds. operacyjnych, Anwim S.A.
Caffe MOYA jest obecne na niemal wszystkich stacjach paliw sieci MOYA. Asortyment gastronomiczny jest nieustannie rozszerzany i dopasowywany do zmieniających się potrzeb klientów odwiedzających stacje. Podstawą konceptu jest sześć rodzajów kawy serwowanej z samoobsługowego ekspresu. Wybór uzupełniają dodatkowe produkty na drogę: hot-dogi, zapiekanki, kanapki oraz ciastka, w tym muffiny, brownie czy świeżo wypiekane rogale.
W ubiegłym roku w Caffe MOYA pojawiła się nowa kategoria produktów o nazwie „dania z pieca”, czyli dań typowo obiadowych, przygotowywanych na miejscu na zamówienie klienta.