Pointer Profil ogólnodostępny
Aktualności ON MOYA Power Program TankQ Produkty MOYA Stacje MOYA Caffe MOYA LINK 4 Kariera Kontakt Dla Partnerów
A A A kontrast
Zdjęcie główne

2017-04-28  

Spotkanie prasowe w warszawskim koncepcie Pizza & Caffe MOYA

27. kwietnia odbyło się spotkanie prasowe na pierwszej stacji własnej MOYA w Warszawie (ul. Ordona 1A), poświęcone inauguracji nowego konceptu gastronomicznego marki - Pizza & Caffe MOYA.

Na początku spotkania strategię rozwoju sieci stacji paliw przedstawił Filip Puchalski, Dyrektor ds. operacyjnych MOYA. Następnie Joanna Kowacz-Makówka, Manager ds. rozwoju Caffe MOYA opowiedziała o głównych i najważniejszych założeniach nowego konceptu gastronomicznego, którego pokazowa i jak na razie jedyna odsłona znajduje się właśnie na stacji MOYA przy ul. Ordona 1a. Dorota Zajączkowska, Specjalista ds. rozwoju Caffe MOYA przybliżyła gościom nową ofertę kaw dostępnych na stacjach sieci. O tajnikach idealnej włoskiej pizzy opowiedział Enrico Buscema, który w ramach konkursów sprawdził również wiedzę z tego zakresu wśród przedstawicieli mediów.

Na spotkaniu pojawili się przedstawiciele mediów motoryzacyjnych, gastronomicznych i branżowych - paliwowych. Wszyscy wzięli udział w konkursach dotyczących wiedzy na temat włoskiej kuchni i jej najpopularniejszego dania - pizzy. W pierwszej konkurencji odpowiadali na pytania dotyczące pochodzenia tego przysmaku i jego nazwy oraz najbardziej tradycyjnych odmian. Największą wiedzą w tej konkurencji wykazali się przedstawiciele portalu newsauto.pl. Kolejna konkurencja polegała na odgadnięciu jak największej liczby składników podanej pizzy. W tej dziedzinie pierwsze miejsce zdobyła redaktorka Przeglądu Gastronomicznego. Ostatnia konkurencja, najbardziej kreatywna - polegała na zaprojektowaniu własnej pizzy. Trzy kompozycje, uznane przez jury za najbardziej oryginalne zostały wypieczone na miejscu i podane gościom. Z tego zadania zwycięsko wyszedł ponownie redaktor newsauto.pl. Laureaci wszystkich trzech konkurencji nagrodzeni zostali bonami na paliwo do zrealizowania na stacjach MOYA.

Nowy koncept gastronomiczny - Pizza & Caffe MOYA, to element wyróżniający warszawską stację spośród wszystkich w sieci. Na stacji dostępnych jest 8 wariantów pizzy, którą można zjeść na miejscu w specjalnie wydzielonej części restauracyjnej, a latem także na tarasie, lub wziąć na wynos. Pizza wypiekana jest na miejscu przez całą dobę. Danie można również zamówić telefonicznie i odebrać o wyznaczonej porze. Z myślą o kierowcach w biegu i z mniejszym głodem pizza sprzedawana jest też na kawałki. Dodatkowym wyróżnikiem oferty nowej stacji są również świeżo wyciskane soki. Asortyment gastronomiczny uzupełniają wiosenne nowości Caffe MOYA: zapiekanki korzenne, orzeźwiające lemoniady, a także smoothies, czyli koktajle ze świeżych owoców i warzyw, będą dostępne w wariantach owocowych i owocowo-warzywnych, wszystkie w wygodnych butelkach, by można było zabrać je ze sobą w dalszą drogę.

Stacja znajdująca się na warszawskich Odolanach to obiekt dostosowany do najwyższych standardów, jakie mogą oferować tego typu placówki. Za projekt modernizacji stacji odpowiada biuro projektowe Kaniewski Design, wyspecjalizowane m.in. w projektach z obszaru wzornictwa przemysłowego, ze szczególnym uwzględnieniem szeroko pojętego tematu motoryzacji. Sklep oraz strefa gastronomiczna zostały zaprojektowane z uwzględnieniem specyfiki miejskiej lokalizacji oraz potrzeb najbardziej wymagających klientów. W zależności od potrzeby można zrobić tam szybkie zakupy lub odpocząć i zjeść w komfortowych warunkach, czy skorzystać z ogólnodostępnej sieci WiFi. Stacja jest przyjazna dzieciom - w strefie gastronomicznej znajduje się kącik zabaw z atrakcjami dla najmłodszych, a toaleta wyposażona jest w przewijak.

Galeria zdjęć